Inskränkt om förbifarten av vänsterpartierna S-V-MP

Efter att S-V-MP nu gett beskedet om att de inte har lyckats bli överens och därför vill ha folkomröstning om Förbifart Stockholm kan jag förstå att många sosseväljare känner sig svikna. De har blivit lovade att förbifarten ska bli av, och nu duckar Socialdemokraterna och Carin Jämtin  i frågan.

Att dessutom föreslå två folkomröstningsalternativ enligt a) kollektivtrafik eller b) vägar är vilseledande och inskränkt. Jag vet inte om jag har träffat någon människa som vill ha ett av dessa alternativ, tvärtom innebär ju Alliansregeringens politik med Centerpartiets roll med infrastrukturministern i spetsen att vi satsar på både vägar och järnvägar. Svagt av vänsterpartierna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet att inte kunna enas i denna för stockholmare och svenskar mycket viktiga fråga.

Att kalla det ”genidrag” som oppositionsrådet (S) i Haninge gör är en omskrivning av ett misslyckande för partierna att enas. Eller ska vi ducka i fler frågor som kvaliteten i skolan och äldreomsorgen, och hellre fråga väljarna där också när vi inte klarar av att bli överens mellan partierna?

Fler synpunkter här, här och här.

2 svar på ”Inskränkt om förbifarten av vänsterpartierna S-V-MP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.