”Man tar död på mitt engagemang”

Så säger Solveig Sunnebo i TV4 när hon tillfrågas om konsekvenserna av regeringens nya beslut mot vinster i välfärden. Hon och Ruth Berglund är företagare inom välfärdssektorn och de stressas och pressas nu av den rödgröna regeringens fälttåg mot välfärdsföretagare.

Det här berör i allra högsta grad oss Huddingebor. Solveig Sunnebo har enligt uppgift till Dagens Industri precis tackat nej till en fråga från vårt kommunala bostadsbolag Huge om att ta över en konkursad förskola. Lusten att investera är borta, säger hon till tidningen.

Var det detta som väljarna ville ha? Kommer detta att leda Sverige framåt?

Jag tror att svaret är nej på båda frågorna. Visst är det en del som har röstat på Vänsterpartiet av denna anledning (eftersom de knappt har drivit någon annan fråga de senaste åren får man nog räkna med att det är så invånarna har tänkt), men de ingår inte ens i regeringen.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet låter sig vridas många grader till vänster för att få stöd för sin budgetproposition, det är vad detta handlar om. Inget konstigt i sig att regeringen förhandlar med partier utanför regeringen, men i detta fall blir resultatet en politik som i värsta fall slår undan benen för välfärdsföretagare, och åtminstone minskar lusten att vara företagare inom dessa sektorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.