Maten smakar bra på Rosendalsgården i Huddinge

Med en väldigt somrig och trevlig inramning var Centerpartiet i Huddinge idag på besök på Rosendalsgården. Anledningen var att vi ville smaka på maten och se hur man jobbar med matfrågorna inom äldreomsorgen.

Jag själv, Bengt Nylander och Per Olding åt lunch tillsammans med ett tiotal boenden och samtalade om livets glädjeämnen i allmänhet och om maten i synnerhet. På Rosendalsgården lagas i stort sett all mat på plats och följdaktligen var de som vi pratade med också mycket nöjda med maten de får.

Vi samtalade också särskilt med enhetschefen Inger Jacobsson som berättade till exempel att utvecklingen av sjukfrånvaro hos de cirka 60 medarbetarna har varit positiv på arbetsplatsen. Hon berättade också att man regelbundet har kulturinslag som musik, aktiviteter måndag-fredag och även tillgång till frisör och fotvård i huset.

3 svar på ”Maten smakar bra på Rosendalsgården i Huddinge

 1. Karl Henriksson säger:

  Visst är maten bra i Huddinges äldreomsorg! Vi satsar på att bygga tillagningskök när det finns möjlighet – just nu renoverar vi köket på Tallgården, bygger ett helt nytt tillagningskök på Björnkulla och, förstås, ett tillagningskök på vårt helt nya äldreboende i Rosenhill i Fullersta. Alla våra kök är KRAV-certifierade, dvs en stor del av ingredienserna i maten är ekologiska, och andelen ökar successivt.

  mvh,

  Karl Henriksson
  ordf i äldreomsorgsnämnden

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Karl för din kommentar, det är verkligen skönt att se när äldre människor får äta bra mat och på ett värdigt sätt på äldre dar. Jag tror personligen att en stor del av förklaringen till goda resultat på detta område är att ha ett bra ledarskap i kommunen (och i landstinget) med personal och chefer som verkligen är engagerade i frågan. Och att alla kök i Huddinge är KRAV-certifierade är riktigt kul, även om det också gäller att den delen av maten som inte är KRAV också håller en hög nivå. Som bekant finns ju bra mat som inte är KRAV.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.