Media uppmärksammar C-förslag för Sjödalsparken

Idag kan vi läsa i Mitti Huddinge om Centerpartiet i Huddinges fräscha förslag till en mer levande Sjödalspark. Det handlar om att vi vill ha ett café i parken, liksom fler uteaktiviteter. Även vatten i form av fontäner och rinnande vatten måste komma till, anser Centerpartiet. Först då kommer fler personer att stanna till i parken och göra den till en bättre mötesplats.

mitti_sjodalsparken

Clean, safe and beautiful

Kopplingen till New York är inte det viktigaste med vårt förslag, men kan ses som en möjlighet till inspiration. Bryan Park lyftes för inte så länge sedan från en park för kriminella enbart till en levande park med café och kultur. Jag var där för några år sedan med Hubrå (Huddinges brottsförebyggande råd) och vi studerade vad som har gjorts, bland annat i parkerna, för att öka tryggheten.

Jag har tidigare skrivit om just Bryant Park både här och här. Se här Jerome Barth från 34th street Business Improvement District i New York berätta VAD som de gjorde för att lyfta parken:

Jag tycker det är inspirerande och visst kan även Huddinge gå i denna riktning mot mer levande parker! Särskilt för vår egen ”stadspark” Sjödalsparken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.