Nu förverkligas Maud Olofssons miljöriktlinjer till Vattenfall

FREDAG 17 SEP

I augusti månad förtydligade Centerpartiet, Alliansens gröna röst, att Vattenfall ska göra sig av med smutsig energi och satsa på ren sådan. Idag kan vi läsa att Vattenfalls nya ledning gör som Centerpartiets och regeringens nya riktlinjer säger – Vattenfall ska producera REN energi. Bra jobbat Maud Olofsson och Andreas Carlgren.

Det är lätt att prata miljö. Centerpartiet åstadkommer i regeringsställning en energiomställning.

Centerpartiet gör skillnad – välj Alliansens gröna röst på söndag!

3 svar på ”Nu förverkligas Maud Olofssons miljöriktlinjer till Vattenfall

 1. Mats Lundin säger:

  Och hur har Centern tänkt att lösa frågan om en stabil baslast i det tyska/central Europa energisystemet utan kolkraften? Kolkraft, gaskraft, kärnkraft och vattenkraft krävs för att man ska kunna bygga ut vindkraft och annan ren energi. Det främjar inte omställningen att ett bra företag som Vattenfall tvingas dra sig ur vissa energislag som gör att deras produktionsportfölj får för stor övervikt av ”ren energi”. Ett sunt systemtänkande med olika energislag i portföljen ger oss ägare av Vattenfall bäst avkastning och mer förnyelsebar energi.

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Mats för din kommentar. Jag tror att Vattenfall kommer kunna vara både konkurrenskraftigt och fokusera mer på förnybar energi. Det är ju trots allt den energin som kommer att efterfrågas allt mer i framtiden och då kommer det bara vara bra för bolaget att ha skaffat denna nisch. Sen ska vi nog inte inbilla oss att vi i Sverige är bäst på att bygga förnybart utan det gör ju många andra länder nu också.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.