Nya domar i Södertäljemålet

Det så kallade Södertäljemålet fick nya domar igår och i allt väsentligt så bekräftades de långa straffen från föregående rättsinstans. Läs t ex i DN om detta idag.

Det är förstås oerhört viktigt att samhället förmår att fälla de personer som driver de kriminella nätverken. Få har väl missat den situation som vi har i Huddinge med en etablering av Bandidos. Hovrätten kommer inom en vecka att ha förhandling i målet och Huddinge kommuns förhoppning är att domen från hyresnämnden står sig. Det skulle då förmodligen innebära att annan verksamhet kan komma in ”Bandidosvillan” i Snättringe mot slutet av året.

Huddinge kommun har tagit ett helt nytt grepp om de här frågorna och jag är glad att vi nu skapar nya verktyg för att motverka kriminella nätverk. Lika viktigt är att förebygga kriminalitet genom att ge en meningsfull vardag för de som är på väg in i en livsstilskriminalitet.

Några frågor som jag och Centerpartiet i Huddinge jobbar för:

  1. Skapa avhopparverksamhet för att ge kriminella en chans till ny start i livet.
  2. Aktivt samarbete mellan kommun och polis, bland annat i sociala insatsgrupper som fokuserar på ungdomar i riskzonen.
  3. En helhetssyn där kommunen inte bara ser till sina egna verksamheter utan söker samverkan med andra myndigheter och föreningar för att skapa ett kompakt motstånd mot kriminella nätverk.
  4. Ännu bättre förebyggande arbete i Huddinges skolor när det gäller kränkningar och våld.

Nedan en tidningsartikel från Värmlands folkblad som nu hanterar sin sitaution med Hells Angels. Det är otroligt viktigt att kommunerna jobbar över kommungränserna, och det är roligt att flera kommuner nu hör av sig till Huddinge för att om möjligt lära sig något av vår hantering av den så kallade Bandidosvillan.

Wermlands Folkblad Karlstad gör som Huddinge, med Christian Ottosson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.