Nya idéer för nya tider

TORSDAG 1 MARS

Första dagen på den nya månaden och Peter Andersson skriver att den nya socialdemokratin nu kan göra den nystart som så länge har varit nödvändig och att opinionsmätningarna visar att regeringen verkar ha brist på idéer.

Nya tider kräver nya idéer, och det är vad som Alliansregeringen borde söka. Centerpartiet gör just det med Framtidsbygget, en öppen process där vem som helst kan bidra med tankar till bygget av partiets framtida idéprogram. En sådan öppenhet är säkert nyttig för varje parti, och för oss i Centerpartiet kommer den förhoppningsvis att bidra med ny energi.

PM Nilsson är inne på ett nära besläktat resonemang nämligen att minoritetsregeringen som sådan kommer få det svårare framöver om Socialdemokraterna lyckas formera en stark uppställning både till person och till politik. Då räcker det förstås inte med att ha bra idéer utan det gäller att kunna genomföra dem. Men processen bör rimligen vara att argumentera för idéer som är bra, så utan nya idéer kommer Alliansregeringen under inga förhållanden att komma framåt.

Så låt oss därför gräva där vi står. Låt Framtidsbygget börja.

1 svar på ”Nya idéer för nya tider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.