Nytt beslut: (C) kräver minst 50 % yttre tjänstgöring av poliserna

LÖRDAG 24 MARS

Det duger inte med de 38 % i yttre tjänstgöring som polisen kan visa upp idag i Stockholms län! Polisen är alltför viktig för att inte vara mer ute bland folk, synlig på gator och konkret i samverkan med övriga samhället. Därför har Centerpartiet i Stockholms län idag beslutat att det ska vara minst 50 %.

Läs pressmeddelandet hos Centerpartiet eller via Newsdesk.

Med den ingångspunkten fördes en debatt idag på distriktsstämman för Centerpartiet i Stockholms län. Vi beslutade där i enlighet med den motion som Aphram Melki (C), ledamot i polisstyrelsen, skrivit tillsammans med mig själv, Per-Anders Fritshammar (C) och Anna C Nilsson.

Poliserna måste få bättre möjligheter att ägna sin värdefulla tid åt deras viktiga uppdrag att förebygga och förebygga brott. De interna styrsystem som finns idag verkar inte alltid fungera optimalt vilket förmodligen bidrar till att ”stjäla tid” från annan viktig verksamhet.

Med dagens beslut visar Centerpartiet i Stockholms län att vi är beredda att ta ansvar för en effektiv Poliskår. Vad tycker du?

En annan person som deltog i lördagens stämma var landstingsrådet Gustav Andersson. Han fokuserade mycket på miljöfrågorna men även potentialen i besöksnäringen i Stockholms län, exempelvis en levande skärgård året runt. Här tror jag att vi för Huddinges del måste skapa ett tydligare och mer strategiskt arbete för att dra nytta av våra naturtillgångar och turismen.


2 svar på ”Nytt beslut: (C) kräver minst 50 % yttre tjänstgöring av poliserna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.