Rån mitt i vimlet idag

FREDAG 4 JAN

Det är alltid otäckt när man själv råkar hamna mitt i centrum för ett brott, vilket jag råkade göra idag vid ett besök i Södertälje centrum. Mitt på gågatan strax efter halv tolv rånades en guldsmedsbutik vilket också media skriver om: DN, DN, Expressen, Aftonbladet, LT,
SvD. Det finns också föga förvånande gott om vittnesuppgifter; till exempel här, här och här.

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner säger sig vara bestört och förtvivlad och att en lokal i Kringlan är upprättad för oroliga som behöver stöd. Imorgon lördag kl. 09.30 genomförs en informationsträff med handlare i stan.

Det är också lite märkligt, och det förvånade mig på plats, att se att relativt många människor fortsätter gå på gågatan utan att söka skydd inomhus, trots att de flesta måste ha hört det tiotal skott som avlossades. Det finns mycket man kan säga om individuella reaktioner i krissituationer och jag skulle vilja säga till en del av de närvarande idag att de hellre borde ha sökt skydd.

Avslutningsvis hoppas vi väl alla att rånet klaras upp, och att polisen har säkrat tillräckligt med information vid det här laget för att vara lösningen på spåret.

1 svar på ”Rån mitt i vimlet idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.