Step One ett av många spännande UF-företag på mässan

TISDAG 21 FEB

Idag besökte jag UF-mässan där ungdomar enligt Ung Företagsamhet-konceptet startar och driver företag vilket ger dem massor av lärdomar att ta med sig vidare i livet (och detta oavsett om de fortsätter att driva företag eller inte). Jag hade bland annat möjlighet att prata med Magnus N:son Engelbäck som är VD för Ung Företagsamhet i Sverige och han berättade om de cirka 20 000 nya jobb som UF bidrar med varje år till svensk arbetsmarknad. Nya jobb, väldigt viktiga jobb.

Ett av många Huddingeföretag på UF-mässan var Step One, här med några av företagarna på bild. De berättade för mig om hur deras idé att hjälpa ungdomar att förbättra sin CV ska förverkligas genom en webportal och en betaltjänst.

Huddinge kommun har under många år varit bland de främst UF-kommunerna i landet. Jag och Centerpartiet kommer att jobba för att det är så i fortsättningen också!

2 svar på ”Step One ett av många spännande UF-företag på mässan

 1. Katarina säger:

  Vi har UF-kurser på den skola jag arbetar på och varje år blir jag imponerad av den kreativitet som eleverna visar. Det är viktigt att vi fortsätter att jobba för att det ska vara enklare att ha eget företag så att kreativiteten inte försvinner in i ett papperstrassel. Många av de här ungdomarna kommer en dag att bli egna företagare och bidra med arbetstillfällen och innovativa idéer som kan skapa andra idéer… och så är bollen i rullning.

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Katarina, håller helt med, många jobb skapas och de som inte går den vägen får med sig värdefull kunskap ändå.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.