Vad är trygghet – trevlig sommaravslutning i Vårby Gård

TORSDAG 23 JUNI

Igår genomförde Vårbygruppen, Vårbys Nya generation, fastighetsägare, föräldrar, fritidsgården och Brottsförebyggande rådet ett möte i Vårbyhuset på temat TRYGGHET. Ett syfte var att planera inför den Trygghetsdag som vi planerar den 2 november men diskussionen var mycket bredare än så.

Det blev en spänstig debatt och många kloka tankar dök upp – se bara här vilken spännvidd i diskussionen!

Mycket av diskussionen rörde sig kring attityder och värdet av goda exempel, både för ungdomar och vuxna för att skapa ett Vårby Gård där fler kan och vill umgås inte minst utomhus på offentliga platser. Flera fstighetsägare deltog i mötet vilket var väldigt roligt eftersom de har en viktig roll för tryggheten på många plan.

Naturligtvis kom vi också in på kommunens roll och särskilt påtagligt var det att många önskade fler fritidsaktiviteter, både organiserade och spontana, i den offentliga miljön.

Nattvandrare var också på plats och att just locka fler vuxna till att vara ute bland ungdomar är en utmaning som vi också tog med oss från mötet, liksom överhuvudtaget att fortsätta skapa nätverk mellan alla goda krafter som finns i Vårby Gård.

Som ordförande för Huddinges Brottsförebyggande råd känner jag naturligtvis ett ansvar för att bidra till ett tryggare Vårby Gård – och mötet igår gav verkligen en känsla av att det mesta är möjligt att åstadkomma om bara alla goda krafter kommer samman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.