Vem vill inte slutförvara Datalagringsdirektivet?

Centerpartiet och Piratpartiet gör gemensam sak för att stoppa dåraktigheterna och stoppa datalagringsdirektivet i papperskorgen, eller varför inte i säker slutförvaring för att parafrasera en annan aktuell politisk fråga. Lena Ek och Johan Linander, båda (C),  skriver exempelvis om det och tankvärda bloggar saknas inte: Albin, Magnus, Oscar, Mårtensson, Ankersjö. Se även Sveriges Radio, DN, SvD.

Men på partiernas hemsidor är det oroväckande tyst om kommentarer kring det senaste skriftliga tilläggsförslaget ”smile29” som utvidgar lagringen till ”att utvidga det till att omfatta sökmotorer”. Enligt uppgift är Anna Maria Corazza Bildt (m), Alf Svensson (kd) och Marit Paulsen (fp) bland dem som stödjer förslaget.

Ska jag, som tycker att detta integritetsingrepp är osmakligt, tolka partiernas tystnad som bifall till förslaget?

6 svar på ”Vem vill inte slutförvara Datalagringsdirektivet?

 1. Kapten Kalas säger:

  Lena Ek är en mycket kompetent politiker. Det är tråkigt att C har förlorat så mycket förtroende inom integritetsfrågorna pga av inkompetens och respektlöshet mot sina väljare här på hemmaplan.

  Att säga massa fina ord och sedan rösta igenom lagar som FRA och IPRED (där centern hade en chans att göra skillnad på riktigt) visar hur motsägelsefulla de är.
  Detta är en stor synd, hade C inte valt att gå emot sin egen politik och värderingar så hade de inte behövt tappa både förtroende och väljare inför det kommande valet. Tänk vilket fantastiskt kort det hade varit att spela inför kommande val ”vi var med och stoppade FRA och IPRED”.

  Fram tills att C börjar ta sitt ansvar finns det, tyvärr, bara ett parti att rösta på. Det parti som inte vänder kappan efter vinden, det parti som har visat att de gör skillnad. Det partiet heter Pirat Partiet, och inget annat.

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Kalas för din kommentar – jag ska inte säga emot dig men som du säkert vet finns väldigt många integritetsengagerade inom Centerpartiet. Och vi ska göra vad vi kan för att åter föra upp båten på rätt köl.

   Svara
  1. Christian säger:

   Nejnej tyst på piratbloggar har jag absolut inte påstått att det är – och tur är väl det! Jag syftade naturligtvis på övriga partier, särskilt riksdagspartierna.

   Svara
 2. Kapten Kalas säger:

  Ja, det finns mycket folk som är engagerade i integritetsfrågan inom centern, jag är en av dom. Dock känner jag mig överkörd av partistyrelsen i så gott som alla integritetsfrågor. Ja, det är sant att C gjort många förslag mindre dåliga. Men det räcker inte. Speciellt inte när de hade chansen att ha vågmästarröster. Gång på gång hör man fina ord men blir likväl överkörd av toppen. Därför kommer tyvärr, och notera att jag säger tyvärr, kommer min röst inte att falla på C i höst. Det finns bara ett parti som står upp för folket i dessa frågor, och det är PP.

  Jag hoppas inerligen att ni lyckas vända C i dessa frågor för det är helt befängt att C skall behöva förlora röster för att de inte klarar av att upprätthålla grundläggande mänskliga rättigheter. Sedan vill jag avsluta med att önska dig lycka till i detta kollosala projekt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.