Viktig företagarfrukost i Huddinge i morse

FREDAG 25 MAJ

Jag hade förmånen att vara en av de inbjudna till dagens företagarfrukost ”God morgon Huddinge” som Arena Huddinge arrangerade i Sjödalsparken i Huddinge. En nytt koncept prövades i god-morgon-soffa-stil och själv fick jag bland annat frågor om hur Huddinge kommun har agerat under våren för att motverka etablering av kriminella nätverk, vilket jag har skrivit om en hel del tidigare.

Jag underströk att samverkan är det som gör skillnad. Samverkan på riktigt, något som såväl kommunen som företagen måste våga ta sig an för att åstadkomma en positiv förändring på lång sikt. Det är det mest hållbara.

Det allra mest intressanta var dock Sharam Rahi, vice VD för Balder Fastigheter, och hans sätt att beskriva varför företaget gör investeringar i Vårby gård som tar sikte på ökad trygghet och andra mjuka värden. Sharam berättade att han själv har vuxit upp i ett liknande område och därför vet betydelsen av långsiktiga satsningar, och han var tydlig med att Balder har ett långsiktigt engagemang i denna del av Huddinge – något som förstås gläder mig och mina kommunalrådskollegor en hel del. Vårby gård behöver verkligen en seriös ägare av Vårby gårds centrum, för att kanske ta det mest uppenbara exemplet.

Under proffsig ledning av Thomas Oredsson fick även Edward Howard, VD för Arena Huddinge och Pia Forsberg, näringslivschef i Huddinge kommun, berätta varför de vill blåsa mer liv i dialogen företagen i Huddinge emellan och visavi kommunen.

Vi kan inte alltid räkna med lika fint väder som det var i Sjödalsparken i morse, men det viktiga är att de allra flesta verkade uppskatta ”God morgon Huddinge” som koncept för dialog mellan företagare och andra ledande personer i kommuner. En sån dialog behövs verkligen.

1 svar på ”Viktig företagarfrukost i Huddinge i morse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.