Vill Miljöpartiet verkligen avveckla Nordens största handelsområde?

TISDAG 12 APRIL

Vid Huddinge kommunfullmäktige igår togs beslut om en spa-anläggning med hotell och konferens i Kungens Kurva; om detta tycker Centerpartiet (C) och Miljöpartiet (MP) i Huddinge dock helt olika.

C  bejakar utvecklingen av Kungens Kurva men MP uttryckte under kommunfullmäktigemötet idag sin starka ovilja till projektet Huddinge Resort men även till hela Kungens Kurva. En representant för MP kallade till och med Kungens Kurva för ”missfoster” (!) vilket säger mycket om hur ointresserade MP är av att skapa en modern stadsdel som erbjuder bland annat jobb och upplevelser är människor.

För mig framstår synen hos MP som gammaldags och negativ. MP:s gruppledare i Huddinge Marica Lindblad sa i kommunfullmäktige att ”det är asfalt och det känns inte bra, inte roligt”. Men vad är det för fel på asfalt? Jag och C gillar bilar och asfalt eftersom det gör människor rörliga och skapar fler jobb. Dessutom gör modern miljöteknik att luftföroreningarna inte behöver vara ett lika stort problem i framtiden. Vi kan också jobba mer aktivt mot dubbdäck, vilket inte minst Per Ankersjö jobbar med.

MP skriver också i sina förslag att området är ett ”grönt stråk” vilket för den som har besökt området är väldigt svårt att förstå då motorvägen ligger bara några meter därifrån. Genomgående i resonemanget är att MP säger nej till förslaget som ligger på bordet men föreslår ingenting annat istället. Då får i alla fall jag intrycket av att MP helst av allt skulle vilja lägga en våt filt över, eller kanske helt avveckla hela Kungens Kurva – som faktiskt är Nordens största handelsplats!

Tidningen Södra Sidan skriver på sid 6 om förslaget och de olika ståndpunkterna hos C och MP. Läs också kommunens pressmeddelande om spa-anläggningen där mina kollegor Tomas Hansson (KD) och Daniel Dronjak Nordqivst (M) uttalar sig.

Huddingecentern menar att Huddinge Resort ligger helt i linje med att skapa ett mer levande och tryggare Kungens Kurva som förser kommunen med fler arbetstillfällen. Vi anser att det i Kungens Kurva måste finnas fler grönytor men att just det skogsparti som försvinner för att bygga Huddinge Resort inte används och har litet värde. Det ligger precis vid motorvägen och fyller idag ingen större funktion – och att detta område skulle kunna bli ett rekreationsområde är helt orealistiskt. Förslaget på Huddinge Resort innehåller en hög byggnad vilket är positivt för att stänga av ljud och luftföroreningar, vilket också hela anläggningen kan bidra till.

1 svar på ”Vill Miljöpartiet verkligen avveckla Nordens största handelsområde?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.