Alltså hur kul blir det här egentligen?

Är precis hemkommen från Centerpartiets distriktsstämma och förvalsupptakt och riktigt inspirerad över Annie Johansson som talade om Centerpartiet som Alliansens företagssamma och gröna röst. Inget annat har en så tydlig politik för entreprenörskap och småföretagande samt kan visa upp så tydliga resultat i regeringsställning på miljöområdet som Centerpartiet. Det är kul att vara centerpartist!

Men så läser jag om vad Mona Sahlin och Socialdemokraterna samt Fredrik Reinfeldt och Moderaterna vill göra efter valet. Sossarna vill erbjuda dagis på under flera delar av dygnet samt är för ROT-avdrag men emot (i alla fall vissa) RUT-avdrag; Moderaterna vill sänka inkomstskatt, skatt för pensionärer och höjd brytpunkt i statskassan. Tyvärr hittar jag inget på deras hemsidor om deras konferensframträdanden idag.

Men VAR är visionerna och idéerna för att skapa fler jobb? Det är väl ändå småföretagare som skapar merparten av alla jobb så varför inte underlätta för dessa mer? Och ungdomar och invandrare är väl ändå människor som generellt sett har svårt att få jobb, så varför inte förändra lagstiftning, skatter och lönebildning så dessa får chansen?

Dessa frågor fick inga svar idag – men det får dom som tur är hos Centerpartiet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.