Smaka på Annerstaskolan – de visar vägen

Igår hade jag förmånen att få dela ut Centerpartiets utmärkelse Guldklövern till matpersonalenAnnerstaskolan i Flemingsberg. Förutom äran mottog kökschefen Michael Bäckman ett diplom samt en njutbar Guldklövertårta som uppmuntran inför nästa veckas final i Skolmatsgastro i samband med matmässan GastroNord. Märk väl att Annerstaskolan så sent som ifjol fick Arlas Guldko för Bästa Matglädjeskola.

Det roliga med Annerstaskolan är att de på bara några år har visat att det är roligt, ekonomiskt och bra för hälsan att ställa om matlagningen på skolan. Det goda exemplet Annerstaskolan består i detta: Närtillagad mat som håller hög kvalitet och som lagas med omsorg om såväl maten, eleverna och personalen kostar inte mer.

De lagar maten i skolköket och man vårdar personalen som gör denna fina insats så att eleverna verkligen vill äta och på så sätt stå sig bättre under hela skoldagen. Det finns en tydligt miljötänk på Annerstaskolan, i bred mening, eftersom man tänker inte bara på KRAV-produkter utan även på hur personalen mår och vad som skapar en trivsam och rolig arbetsplats.

Att investera i bra mat och i de människor som lagar den – det tjänar vi alla på!

Läs mer på Huddingecenterns hemsida.

Annat om mat och hälsa: Inger Fredriksson, Helen, HelenDN, DN, Måltidsbloggen, Expressen och Aftonbladet.

2 svar på ”Smaka på Annerstaskolan – de visar vägen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.