Är det tydligt vad SD vill?

TORSDAG 4 AUG

Jag måste medge att motstånd mot något ibland kan ge intryck av en stor tydlighet, även för ett politiskt parti. Jag tänker på Sverigedemokraterna (SD) och deras motstånd mot muslimer, som har kopplingar till Counter jihad-rörelsen enligt två aktuella artiklar i SvD av Jesús Alcalá och Toby Archer.

Den förstnämnda artikeln har inga kommenterar publicerade; ”Kommenteringsfunktionen på den här artikeln har stängts av eftersom tonen i diskussionen inte var enig med SvD:s regler”.

Tydligheten ja, det är säkert detta som lockar en del människor till SD, men som Archer skriver så är grupperna som knyter sig själva till counter jihad-rörelsen en brokig skara människor som har det gemensamt att de vill skapa ett kulturkrig mot inte bara muslimer utan mot stora delar av etablissemanget som har öppnat dörrarna för invandringen.

Ur Alcalá: Det blir tre nya internationella möten: Wien (2008), Köpenhamn (2009), Zürich (2010). Samtliga möten formar sig till pläderingar för radikalare kraftmätningar med fienden. I samtliga möten deltar sverigedemokrater. I 2009 års Köpenhamnsmöte deltar Ted Ekeroths tvillingbror Kent i egenskap av internationell sekreterare för Sverigedemokraterna. Med sig har han ”Conservative Swede”. Det är ett hemligt arbetsmöte. Man diskuterar värvning av sympatisörer, presenterar en ”Counterjihad for beginners” och introducerar en lista över handlingar och åtgärder – ”housewife’s kit” kallad – som vem som helst kan utföra med liten risk för egen del. Mest tid ägnas vikten av att tvinga motståndarna till ett ”idéernas krig” och vikten av att bruka ”controversial and provocative tactics”. (Minnesanteckningar publicerade på Gates of Vienna 23/5 2009)

Och samtidigt vet vi att endast en mycket liten andel av terrorattacker de senaste åren har organiserats av någon med Jihad som uttalat mål.

Jag undrar om SDs väljare tycker det är tydligt nog vad partiet vill?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.