Brottsligheten som ökar i Huddinge

SÖNDAG 6 FEB

På samma sätt som jag gjorde häromdagen när jag skrev om att anmälningarna om stöldbrott minskar i Huddinge, och att totalt sett finns ingen klar tendens för ökat antal anmälda brott, så är det klart och tydligt att anmälningarna av ett antal andra brottstyper ökar. Det gäller först och främst hot, kränkningar och frihetsbrott såsom t ex olaga hot och ofredande. Dessa brott anmäls i högre utsträckning i hela Stockholms län:

En annan brottstyp som anmäls i högre utsträckning nu än tidigare är alkohol- och narkotikabrott, och om statistiken stämmer med verkligheten har ökningen varit särskilt snabb i Huddinge:

Anmälningarna av våldsbrott har också en tydligt ökande trend i hela länet, även om det minskar något för Huddinges del vilket är positivt.

4 svar på ”Brottsligheten som ökar i Huddinge

 1. per säger:

  förnuftet säger att ett brott har brottsoffer

  drogrelaterade brott har inget brottsoffer, tvärtom är det staten som genererar brottsoffer, det fungerar inte och slå ut människor från samhället och på så sätt tro att folk skall låta bli något en del vill använda sig av.

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Per, tanken om brott-brottsoffer förefaller logisk och jag kan hålla med dig om att vi som liberaler hela tiden måste rikta fokus mot rätt håll. Vad tycker du själv t ex om övervakningskameror, något som från tid till annan poppar upp för diskussion. Jag tror själv inte att vi löser problemen i och med detta.

   Svara
 2. per säger:

  För att gå lite djupare i frågan om trygghet så tror faktiskt jag inte att politiker är speciellt intresserade av lösningar som fungerar. Det viktigaste för politiker är att det ser ut som man gör något, det samtidigt som man inte sabbar sin egen marknad för tänk om man började förespråka en politik som fungerar. En politik som löser problem, då slår man undan benen på sig själv. Om folk är lyckliga, kan styra sina liv, har sociala nätverk mm, vad skall då politiker argumentera för?

  Fler kameror kommer inte lösa några problem, möjligen flytta problem. Människor utan social fallhöjd bryr sig inte om straff, de har redan ett jävligt liv.

  När unga går ur skolan så har man som minst och förlora, det innebär samtidigt att riskbeteendet ökar. När man är ung är det mycket svårare och förstå konsekvenser. En hel del unga som haft problem i skolan, möjligen är de korkade (för att tala klarspråk), växer upp i segregerade områden. Deras framtidsutsikter är väldigt mörka.

  Samhället måste bli mycket mer flexibelt och framförallt så MÅSTE samhället stoppa det krig man nu för mot utsatta grupper. Nolltoleranser hit och dit, en nolltolerans är inget annat än utslagning av medborgare. Det är en grym politik. Det är många med makt: politiker, media och en del myndigheter som har sin huvudsakliga inkomstkälla från dessa nolltoleranser. Pengar som används för att förstöra livet för utsatta grupper.

  Svara
  1. Christian säger:

   Jag ska inte recensera mig själv som politiker och mina avsikter, det får andra göra, men förebyggande arbete tror jag väldigt ofta lönar sig bättre än pekpinnar och nolltoleranser, där håller jag med. Ett engagerat socialt arbete är grunden för ett mer sammanhållet samhälle.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.