Centerpartiet får alltmer rätt – höga ambitioner behövs för Huddinge

I dagarna har nyheten om att Huddinge kan få ny t-bana briserat, vilket är riktigt roligt. För oss i Centerpartiet är det förstås extra kul eftersom vi tidigare varit ensamma om att driva frågan. Vi har också stöd i landstinget där Centerpartiet jobbar åt samma håll – så visst är det roligt.

tbana_segeltorp2

Men viktigare är att södra sidan av Stockholm nu förhoppningsvis kommer mer i luppen för såväl samhällsplanerare, statsmakten som för gemene Stockholmsinvånaren. Vi har så mycket vacker natur och kultur i Huddinge att fler skulle säkert uppskatta att besöka oss. Samtidigt behöver vi självklart ännu fler investeringar för framtiden, och där är Flemingsberg en viktig motor med såväl lärosäten, småföretag som stora myndigheter.

Kungens kurva är en historia i sig, ett område som spontant utvecklats till externhandelsområde efter Ikeas etablering och som vi nu i kommunledningen i Huddinge försöker styra in på ett litet annat spår för framtiden. Tro mig, det har funnits många motståndare mot Centerpartiets idéer om bostäder i Kungens kurva – t ex när vi genomförde vårt seminarium hösten 2012 – men framtiden kommer att ge oss rätt. Det ser vi också nu när Huddinge kommun skickar in sin preliminära ansökan till Sverigeförhandlarna; där finns både tunnelbana och bostäder i området Segeltorp-Kungens kurva med.

Vårt koncept Nybyggarland Kungens kurva må aldrig bli förverkligat exakt som vi skissade på det, men en sak är säker: en positiv utveckling förutsätter att några går före, och det har vi lyckats med i de här frågorna. Vårt förslag till trästad i Kungens kurva mötte som sagt kraftig kritik 2012, och redan nu knappt tre år senare är många överens med oss om att det behövs annat än bara köplador i området.

Att bygga i trä ja, det hör troligen framtiden till, så varför inte avsluta med en liten filmsnutt från vårt besök hos Folkhem i Sundbyberg!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.