Centerpartiet tydligast med kravet på lokal polis

Att Centerpartier driver frågan om en lokalt förankrad polis är ingen nyhet för läsare av denna blogg! Här t ex en summering av partiets senaste beslut 2013:

Nu har det emellertid kommit ett par märkliga påståenden i lokalpolitiken som gör gällande att Centerpartiet har vaknat sent i frågan om nytt lokalt poliskontor i Flemingsberg. Det påstås i en insändare från (S) i Mitt i Huddinge, baserat på en motion från (HP) dvs Huddingepartiet om just detta.

De elaka påståendena är dock förstås inte riktiga. Centerpartiet leder som bekant Huddinge Brottsförebyggande råd, som är det organ som i Huddingepolitiken lyft frågan om ett nytt lokalt poliskontor. Det skedde på ett möte den 16 april 2013, flera månader innan (HP) skrev sin motion i frågan.

Därför har nu Lisa Alexandersson för Centerpartiets räkning förtydligat detta i en insändare i Mitt i Huddinge som publiceras idag:

polis_insandare

Huddingepartiets motion var en bra motion, men det är inget konstigt med att kommunfullmäktige ”bara” anser den besvarad. Det är så man gör när en motion tar upp en förvisso viktig fråga, men som vi i den politiska ledningen redan arbetar med. Det vet förstås de här kritiska rösterna, men gissningsvis är de sura över att de själva inte väckte frågan först 😉

Det här lär inte vara sista gången som frågan om lokal polis tas upp. Och särskilt tror jag att Flemigsbergsborna själva hoppas att det nu ska bli verklighet av alla dessa goda tankar – oavsett från vem de kommer.

Därför har jag också bjudit in länspolismästare Mats Löfving till Huddinge för att diskutera frågan om ett nytt lokalt poliskontor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.