Drogfri familjefest i Vårby gård + Cueca Chile i Alvik

SÖNDAG 14 OKT

Igår var det dags för familjefest i Vårbyhuset, ett nytt tillskott till kulturutbudet för främst barn och unga i Vårby, men även äldre var där. Syftet var att ha roligt tillsammans och ta ställning mot användandet av droger. Eftermiddagen och kvällen var full med dans- musik och andra konstnärliga inslag.

Jag hade själv förmånen att delta tillsammans med de organisationer som fixade denna aktivitet: Smart ungdom, Balder, Vårby ungdom och Vårbyskolan. Och så brottsförebyggande rådet då, där jag är ordförande. Eftersom arrangemanget är ett nytt tillskott och har ett uttalat anti-drogsyfte så hoppas jag att det får en fortsättning.

Det är den här typen av aktiviteter som våra fritidsgårdar är så bra på att anordna, och jag skulle vilja att fler ungdomar fick och tog möjligheten att pröva att gå dit. Vem vet vad som blir uppföljningen nu av detta nya tillskott i Vårby – kanske en årligt återkommande festival mot droger?

Smart ungdom har tagit initiativ till ett nytt tobaksförebyggande arbete i Vårby gård som nu på allvar startar under hösten. Det kompletterar andra drogförebyggande program som finns i Huddinge kommuns skolor, och som sådant välkomnar jag det och önskar Smart ungdom lycka till. Utöver att fortsätta jobba på detta sätt behöver vi i Huddinge kommun bli ännu bättre på att motverka illegal försäljning av alkohol och andra droger, och för att lyckas med det så behöver vi alla huddingebor hjälpa till – med information och tips i första hand till polisen.

Lördagen avrundades för min egen del för övrigt med ett annat kulturbesök nämligen till chilenarnas familje- och dansfest Viva la cueca, där barndanslaget la Cueca bjöd på många timmars uppvisning i folkdans. Latinamerikansk kultur i Alvik.

Slutligen en bild till från Viva la cueca och där den chilenska flaggan symboliskt står stolt i rummets och dansens mitt.

Avslutningsvis en reflektion: vad vore Sverige utan alla kulturföreningar och andra ideella krafter?

1 svar på ”Drogfri familjefest i Vårby gård + Cueca Chile i Alvik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.