Expressen skriver om Bandidosvillan i Huddinge

Idag skriver Lasse Wierup (känd journalist inom området organiserad brottslighet) en artikel för Expressen som handlar om hur Bandidosledaren försöker vinna målet mot Huddinge kommun gällande den så kallade Bandidosvillan.

130415 Expressen om Bandidosvillan i Huddinge, med Christian Ottosson

Lasse Wierup tar i artikeln fasta på de bilder som hyresgästen har bifogat till hovrätten i sitt överklagande av hyresnämndens beslut (som i februari gick på kommunens linje, läs se SVT här och läs här). Där syns ett antal barn vid en påstådd julfest i nämnda fastighet, vilket föranleder frågan som tas upp i artikeln om en anmälan till socialförvaltningen. Inget sådant beslut har fattats ännu.

För mig och Huddinge kommun är det centrala i det här fallet att vi anser att villan används på ett otillåtet sätt, nämligen som klubblokal. Det enda som detaljplanen tillåter i det här fallet är bostadsändamål, varför användningen som klubblokal inte är okej.

Jag säger bland annat till tidningen:

– Vi anser att Bandidos MC gjort villan till sin bas och det tolererar vi inte.

Huddinge kommun ska vara fritt från kriminella nätverk, det är den målsättning som jag som ordförande i Huddinge Brottsförebyggande råd jobbar med. Utifrån denna målsättning har det varit naturligt att agera mot den etablering som Bandidos MC försöker skapa i vår kommun.

Jag är fortsatt optimistisk inför avgörandet i hovrätten som jag hoppas och tror kommer innan sommaren. Ett positivt beslut där innebär att hyresgästen måste lämna fastigheten.

Som också nämns kort i artikeln jobbar vi nu med att skapa en strategisk plan mot organiserad brottslighet i Huddinge kommun. Min förhoppning är aatt vi därmed ska ta några kliv framåt och även öka vårt ansvarstagande kring att förebygga kriminalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.