Intervju om lokalt förankrad polis på partistämman

I samband med Centerpartiets partistämma den 22-24 mars fick jag möjligheten att som ombud påverka det nya idéprogrammet för Centerpartiet. Tillsammans med andra ombud som tyckte likadant så lyckades vi få in en ny skrivning i Centerpartiets idéprogram:

”För att utveckla det brottsförebyggande arbetet vill Centerpartiet skapa en mer lokalt förankrad polis i hela landet.”

En självklarhet kan tyckas, men ack så viktigt i denna tid så många invånare saknar sin lokala polis.

I den här intervjun från partistämman berättar jag lite mer om vad jag menar med lokalt förankrad polis:

I intervjun nämner jag också det arbete som vi nu gör i Huddinge kommun för att skapa en strategisk plan mot organiserad brottslighet. Några definitiva beslut om vad detta konkret ska innebära är inte fattade, men jag och Centerpartiet hoppas att vår kommun ska visa sig redo att ta några kliv framåt och ta ett större ansvar för arbetet mot de kriminella nätverken.

Det kommer jag att fortsätta att arbeta för.

1 svar på ”Intervju om lokalt förankrad polis på partistämman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.