Färgrik kvinnokraft i Huddinge

TISDAG 8 FEB

Idag har jag träffat föreningen IFFI i Grantorp (Flemingsberg) som arbetar ideellt med att stötta kvinnor och unga med språkinlärning, hantverk, kulturella aktiviteter och en mängd andra typer av stöd. Mitt bestående intryck är den glöd och värme som jag tycker verkar ligga bakom deras engagemang och all den tid som de lägger ner. Internationellt och färgrikt!

En viktig utmaning tycker jag är att synliggöra det arbete som görs i den hör typen av föreningar, helt ideellt. Och mer än så att synliggöra det liv som finns i olika delar av kommunen, länet, landet – ja varför inte i hela världen. Att skapa möjligheter för människor att mötas är en viktig del för ett mer sammanhållet Huddinge.

Eva Quiroz (ordförande och längst till vänster) berättade om att föreningen strävar efter ökad samverkan med andra föreningar för att lära sig mer om det arbete som görs och som kan göras. Här kan säkert kommunen, och vi alla, göra mer för att lyfta fram det rika föreningsliv som finns. Melli (tvåa från vänster på bilden) berättade också med stort engagemang om sina aktiviteter med ungdomar, dans och annat. Och Mona (längst till höger) är den som bland annat jobbar med svenskundervisningen i föreningen.

1 svar på ”Färgrik kvinnokraft i Huddinge

 1. IFFI KVINNOR säger:

  Hej Christian

  IFFI vill tacka dej för den givande möte som vi hade, och hoppas att vi kan träffas igen.

  Vi ska kolla på din webbsida och titta på mat från Amazonas.

  Ha en bra helg

  Eva Quiroz

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.