Grönt att pendla på det blå

Att Storstockholms lokaltrafik satsar på ökad båtpendling är jättekul tycker jag. Vi behöver ha mer kollektivtrafiken på vatten och särskilt då mellan områden som är väldigt tätbefolkade. Sträckningen där SL-kortet nu ska gälla är Nacka-Lidingö-Nybriviken och från Miljöpartiet är förslaget att anlägga flera nya båtpendlingslinjer ute i länet. För Centerpartiets del är detta väldigt efterlängtat och något som inte minst Per Ankersjö (C) har jobbat för.

Att utvidga möjligheterna att resa med SL-kortet är en bra idé, det gynnar alla. Men då gäller det slutligen också att vi är beredda att betala ett rimligt pris för denna kollektivtrafik, och med tanke på hur pass subventionerat vårt resande är redan idag har jag svårt att se att SL-kortet, när fler och fler trafiklinjer läggs till i utbudet, kan bli ännu billigare utan att landstingsskatten höjs. Kan vara bra att hålla i åtanke i kommande diskussioner.

2 svar på ”Grönt att pendla på det blå

 1. Elisabeth säger:

  Det är inte särskilt grönt med båttraffik men det vet du väl redan hoppas jag. Det gröna med förslaget är färgen på partiet som har lagt det.

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Elisabeth för din kommentar. Om vi i stadsnära områden kan minska trafik genom att införa båtpendling tycker jag det är en god idé. Vår huvudstad består ju som bekant till stor del av vatten och det måste ändå vara smartare i vissa lägen att åka tvärs över än att sitta i trafikköer för att komma fram. Sen finns för all del också en utveckling mot mer miljövänliga drivmedel men det ligger längre fram.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.