Kemikalieskatt – Centerpartiet levererar grön omställning

Igår presenterade Alliansregeringen behoven av budgetförstärkningar de kommande åren. Medan media mest lyfte fram nyheten om ordningsomdömen finns en mycket större nyhet som bär Centerpartiets prägel rakt igenom. Så här skriver Regeringen på sin hemsida:

Omställningen av transportsektorn är en viktig del av miljöpolitiken. Miljöstyrningen bör förstärkas genom en höjning av beskattningen för personbilar och fordon som har särskilt stora utsläpp av växthusgaser. Ytterligare miljöskatter, såsom kemikalieskatt och skatt på fluorerande växthusgaser, bör införas. Kväveoxidavgiften bör också göras om till en skatt.

Centerpartiet levererar en grön omställning av såväl transportsektorn som för en giftfri miljö. Kemikalieskatten är något som har diskuterats länge inom Centerpartiet och senast ifjol skrev Svenska Dagbladet om att detta var en av Centerpartiets prioriterade miljöfrågor. Och nu blir det verklighet med Centerpartiet i Regeringen.

Även bonus malus-avgiften finns alltså med i Regeringens nya politik, det vill säga förslaget om att smutsiga bilar ska kosta mer. Det har också uppmärksammats tidigare. En grön skatteväxling helt enkelt, om Centerpartiet samtidigt får igenom förslaget på sänkta kostnader för småföretagen. Elloer som Martin Ådahl beskriver det:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.