Miljöpartiet granskas äntligen

Ikväll fick vi äntligen se en kritisk granskning av Miljöpartiet, som annars många gånger har behandlats orimligt varsamt av journalisterna i sina granskningar.

Expressen skriver att Fridolin pressades hårt om skolan (det visar sig att MPs löfte om löneökningar bara är finansierat till en femtedel). Dagens Nyheter konstaterar också att Miljöpartiets idé om att vissa pengar i fristående skolor ska ovillkorligen gå till verksamheten, men inte nödvändigtvis andra, är minst sagt otydlig.

En annan avgörande fråga är ju hur Miljöpartiet ser på tillväxt. I deras partiprogram står det att ”Miljöpartiet vill utveckla ett hållbart ekonomiskt system som inte bygger på tillväxt.” Det är dock inget som Gustav Fridolin vill kännas vid i debatter. Han nämner att gruvnäringen inte är hållbar, men då kan ju vän av ordning undra över all annan produktion i Sverige. Vad är Miljöpartiets fagra tal om småföretagen värt, när man samtidigt vill ha ett ekonomiskt system som inte bygger på tillväxt?

Både guld och gröna skogar är ett av våra valbudskap i Centerpartiet. Med det menar vi att jobbtillväxt och ekonomisk utveckling måste finnas samtidigt som vi gör förbättringar på miljö- och energiområdet. När Miljöpartiet ställs mot väggen, säger deras partiprogram att de väljer bort tillväxten. Det var ju också en bra sak med kvällens TV-utfrågning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.