Kock-Bäckman väcker intresse i USA

MÅNDAG 14 NOV

Vad är egentligen roligare än att kunna lyfta fram personer i sin egen kommun som gör extraordinära insatser? Och särskilt när det gäller en hjärtefråga för Centerpartiet – lokalt lagad mat med tillagningskök på VARJE skola.

Det är därför som det här blogginlägget inte är det första – eller det sista – om Michael Bäckman, kock och chef för skolmatsrestaurangen Mättpunkten vid Annerstaskolan, Huddinge.

Det senaste är att han uppmärksammas på sajten The Slow Cook med insiktsfulla kommentarer i en redogörelse från någon som inte bor i vårt Huddinge och som kanske kan se det som Annerstaskolan gör med nya ögon. Sajten drivs av Ed Bruske i USA och började som ett initiativ för att skildra en familjeträdgårds användning för hälsosam matlagning, och har utvecklats med inspiration och reportage från andra städer och länder.

Så här beskrivs arbetet på med Mättpunkten på bloggen:

As it turned out, Bäckman the discontented chef and Grunstein the iconclastic school principal were a perfect match. Working together, this pair of mavericks dumped the regular fare of gluey mashed potatoes and processed chicken nuggets and replaced them with gorgeous, scratch-cooked buffets.

“It doesn’t matter that much how much money you have,” said Bäckman. “It’s what you do with the ingredients.” Bäckman and the food service directors at a second school we visited said they spend around eight Swedish Kroner ($1.27) or a bit more on ingredients per meal.  Annika Unt Widell said the figure is closer to 12 Kroner ($1.90) nationwide. But dollars don’t go as far in Sweden as they do in the U.S., where the average outlay on food per school lunch is reckoned to be around $1.

Så det är bara att säga – keep up the good work!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *