ONSDAG 15 SEP (läs alla recept här)
Även i valtider måste man äta – och varför inte prova något nytt och exotiskt!?
Ingredienser för åtta personer, förutom kokt potatis.
Till såsen: 6 chilis ”ají amarillo”, salt, 3 dl mjölk, en vitlöksklyfta, olivolja, 250 gr fetaost, salta kex (två paket).
Tilltugg: svarta salta oliver, ägg och sallad.
Koka potatisen så att den kan serveras kall.
Ta varsamt bort alla frön och fröraderna i varje chili. Lägg dem sen i mixer tillsammans med fetaost, vitlök, mjölk, salt, kex och olja. Kör i mixer tills såsen är mjuk och krämig.
Säkerställ att såsen har den konsistens som du önskar – om den blir för tjock tillsätt lite mer mjölk.
Lägg sen upp kokta potatishalvor fint tillsammans med ett salladsblad, oliver och ägghalvor.
Avsluta med rikligt med sås över potatisen!