Mat från Amazonas #3 “Papa a la Huancaina”

ONSDAG 15 SEP (läs alla recept här)

Även i valtider måste man äta – och varför inte prova något nytt och exotiskt!?

Ingredienser för åtta personer, förutom kokt potatis.

Till såsen: 6 chilis ”ají amarillo”, salt, 3 dl mjölk, en vitlöksklyfta, olivolja, 250 gr fetaost, salta kex (två paket).

Tilltugg: svarta salta oliver, ägg och sallad.

Koka potatisen så att den kan serveras kall.

Ta varsamt bort alla frön och fröraderna i varje chili. Lägg dem sen i mixer tillsammans med fetaost, vitlök, mjölk, salt, kex och olja. Kör i mixer tills såsen är mjuk och krämig.

Säkerställ att såsen har den konsistens som du önskar – om den blir för tjock tillsätt lite mer mjölk.

Lägg sen upp kokta potatishalvor fint tillsammans med ett salladsblad, oliver och ägghalvor.

Avsluta med rikligt med sås över potatisen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *