Maten SKA lagas lokalt

TORSDAG 9 SEP

Jag har nyligen arbetat med en rapport om maten med grunden i en enkät till Stockholms läns kommuner. I den rapporten framgår att det finns mycket kvar att göra och Centerpartiets fokus ligger på ”Från mattant till kock” – kompetensutveckling i matköken och en väg från uppvämningskök till tillagningskök.

Idag (torsdag) var en kvinna förbi när jag stod i valstugan i Huddinge centrum, och hon tog upp just detta. Hon var orolig för att myndigheter, livsmedelsinspektörer och EU-regler ska sätta käppar i hjulet för alla som vill att maten ska lagas på varje skola och äldreboende. För mig är det jätteviktigt att säga att OM BARA DEN POLITISKA VILJAN FINNS så går det att laga maten lokalt. Annerstaskolan är ju ett bra exempel på det.

Politik handlar inte bara om att fatta inriktningsbeslut. Mycket av politiken avgörs faktiskt i implementeringen av besluten dvs om genomförandet faktiskt går så som det var tänkt att göra eller om det får andra följder. Och här är det viktigt att ha professionella tjänstemän som välvilligt arbetar med politikerna och inte motarbetar fattade beslut. Det här tror jag är jätteviktigt när det gäller att få fram lokalt lagad mat på varje skola och äldreboende!

Du hittar (bland annat) rapporten ”Från mattant till kock” här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.