Ny satsning för tryggt Skogås

Flera gånger har media redan uppmärksammat vårt nya initiativ i Huddinge mot klotter, som fokuserar till att börja med på östra Huddinge dvs Trångsund och Skogås. Därför fick jag en insändare skriven till mig i tidningen Södra sidan som jag nu har svarat på, och där man har publicerat en bild på när jag själv tar bort klotter i Snättringe.

Att minska klotter och skadegörelse är förstås inte så enkelt, för då hade vi redan klarat av det. Men det finns kommuner som har kommit ganska långt, och även börjat utveckla digitala verktyg som gör det enklare för invånarna att anmäla när något är fel, exempelvis. Detta jobbar jag och Centerpartiet hårt för, eftersom vi upplever att invånarna kräver det.

tryggtskogas_christianottosson

Anledningen till att vi behöver satsa mer på de här lokala trygghetsfrågorna är dels att det är effektivt för att skapa trevligare och hälsosammare miljöer, dels att invånarna faktiskt efterfrågar det.

Förutom att bli bättre på att förebygga och ta bort klotter så lyfter jag polisens lokala roll i mitt insändarsvar. Det är otroligt viktigt att den nya polismyndigheten, och lokalpolisområdet Huddinge då i vårt fall, lyckas skapa relationer och förtroende på lokal nivå, kanske det svåraste polisarbetet av alla.

Jag lyfter också upp att vi behöver utveckla vårt samarbete med lokala fastighetsägare, där skulle jag vilja se modigare satsningar på lokala partnerskap för att göra bostadsområdena mer attraktiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.