Denna vecka skriver tidningen Södra sidan om vårt senaste bidrag till en renare utemiljö för invånare i östra Huddinge. Genom att vässa samarbetet med andra, företag med flera, ska vi klara av att ta bort klotter snabbare. Det inbegriper förstås också att kommunens egen hantering ska bli bättre.

Artikel i Södra sidan om projektet mot klotter i östra Huddinge

För mig är det här ett efterlängtat projekt, och jag hoppas att det ska få bort en del av det klotter som finns och ofta återkommer.

Som tidigare boende i Skogås vet jag att klotter i området – på parkbänkar, viadukter eller väggar – ofta suttit kvar under lång tid och ibland till och med efter att klotteranmälan gjorts till kommunen. Därför har vi i den politiska majoriteten 2014 prioriterat detta inför i år.

Jag konstaterar samtidigt att utrymme i tidningen ägnas åt frågan om lagliga väggar för graffiti. Poängen är dock att det projekt som nu startar siktar in sig på den helt olagliga företeelsen att måla på andras egendom. Det är aldrig okej, såvida man inte har tillåtelse. När sådant klotter sedan inte tas bort ger det ingen bra signal till omgivningen. Detta har på ett sätt mycket lite att göra med frågan om lagliga graffitiväggar, nämligen på så sätt att det som är skadegörelse måste betraktas som skadegörelse.

Reportern ställde förstås frågan till mig om dessa lagliga väggar och jag svarade att det är ingenting som vi har diskuterat i detta sammanhang. Det som jag själv vill komma åt är ett bättre samarbete mellan olika aktörer för att snabbare få bort situationer som nedanstående, som är några bilder som jag själv har tagit i Skogås.

Är det någon som tycker att vi INTE ska göra något åt detta?

klotter_mortvikskolan_gangbro

skogasskylt

skogasstation2

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.