Om företagsamheten i Stockholms län

FREDAG 3 DEC

Varje halvår gör Svenskt Näringsliv en företagsamhetsmätning som presenteras på såväl läns- som kommunnivå. Självklart är det för Centerpartiet i Huddinge viktigt att följa denna och vi kan konstatera att Huddinge ligger i mittenskiktet av länskommunerna idag. Räknat som andel företagsamma(sSom företagsam räknas individer som har en f-skattesedel, är delägare i ett aktivt handelsbolag eller är VD eller ordinarie styrelsemedlem i ett aktivt aktiebolag) hamnar Huddinge på 16:e plats och räknat på nyföretagande på 14:e plats. Det är inte alls dåligt men lämnar lätt intrycket att det finns mycket kvar att göra.

För Stockholms län gäller att här finns högre andel (14.7 %) företagare än i riket (11.8 %), att de oftare är kvinnor och unga och en klart högre nyföretagarandel än i riket.

Centerpartiet i Huddinge har en rad förslag för ett mer företagsamt Huddinge.

2 svar på ”Om företagsamheten i Stockholms län

 1. Elisabeth Lundström säger:

  Intressant att läsa era förslag för ett mer företagsamt Huddinge. Ser att flera av punkterna överensstämmer väl med den prioriteringslista Huddingeföretagare satt upp i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet. Där har man bland annat svarat ”att förenkla eller minska kommunala regler och föreskrifter, ”inför tidsgarantier gällande handläggninsgtider för kommunala tillstånd” och ”inför mer entreprenörskap i skolan” är viktiga frågor för förbättrat företagsklimat. För mer info besök vår faktabas om företagsklimatet: foretagsklimat.svensktnaringsliv.se

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Elisabeth, och tack för er kunskap. Onekligen jobbar vissa kommuner väldigt intensivt med regelförenkling t ex via Tillväxtverket – vi har en del att lära.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.