Positivt med nya tankar och nya ledare i C

LÖRDAG 22 JAN

Det påstås att några inom Centerpartiet vill ha en ny partiledare redan vid partistämman i Åre 22-25 september i år. Så långt allt väl, men att kalla det för myteri är väl ändå att ta i så man spricker? Det betyder närmast att några på aggressivt sätt hotar att med våld ändra på ordningen. Och så långt ska det väl inte behöva gå … jag är i och för sig övertygad om att processen med partiledarbyte, när den väl ska börja, kommer att präglas av den öppenhet och förankring som den förtjänar.

Maud Olofsson har gjort och gör fortfarande ett jättebra jobb som tydlig och färgstark partiledare för Centerpartiet. Lika säkert är att det finns flera andra ledare som är fullt kapabla att ta över ledningen, och jag välkomnar verkligen att debatten kommer igång – det har trots allt redan gått fyra månader sedan valet och alla centerpartister borde nu flytta blicken framåt med hjälp av sin egen övertygelse och dialog med väljarna. De fem processgrupperna i partiet kan bli en viktig del i detta.

Centerpartiet behöver nya ledare, men framför allt behöver de ledare som redan finns få mer ansvar. Det är förstås i grunden en fråga om ledarskap.

Ser också att Österberg äntligen börjar svarar tydligare på frågan om partiledarskap för Socialdemokraterna. Fram för en öppnare diskussion om framtiden!

Läs också Magnus Andersson, Johan Linander, Johan Hedin.

1 svar på ”Positivt med nya tankar och nya ledare i C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.