Tillgänglighetstestet i Trångsund/Sjöängsbadet: icke godkänt

Denna vackra dag var det fler än vi som hade tänkt tanken att gå till badet vid Sjöängen i Trångsund. Förutom att det pågår infrastrukturarbete där som gjorde det synnerligen svårt att komma fram med barnvagn (om man nu inte tar en av de andra vägarna som faktiskt finns) så fanns det en särskild detalj som jag hängde upp mig på. Det är nere vid själva Sjöängsbadet vid parkeringen, där det ser ut på följande sätt för den som ska passera:

tillgänglighetstest i trångsund med Christian Ottosson

Det fanns aldrig någon chans att komma fram där så jag fick gå en omväg ut från parkeringsplatsen och via grönytan / fotbollsplanen istället. En fin dag som den här var det inget stort problem, men jag tipsar härmed samhällsplanerarna i kommunen om att den här passagen kanske man skulle fundera över lite grann. Det kanske är 40-45 cm brett.

Sjöängsbadet är väl värt ett besök av många anledningar, och detta problem var överkomligt för mig. Men det är sannolikt så att Huddinges och andra kommuners badplatser skulle må bra av en tillgänglighetsinventering!

3 svar på ”Tillgänglighetstestet i Trångsund/Sjöängsbadet: icke godkänt

    1. christian säger:

      Helt rätt Ingalill, här finns mycket att förbättra på en i övrigt mycket vacker plats. Skadegörelse är ett av de trygghetsproblem som Huddingeborna ser som störst problem, det vet vi efter den trygghetskartläggning som Huddinge Brottsförebyggande råd gjorde 2012.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.