Trygghetsdagen i Vårby gård manar till enighet

ONSDAG 2 NOV

Ikväll hade jag nöjet att delta i Trygghetsdagen i Vårby gård!

(Se info från Huddinge kommun och tidigare blogginlägg, och missa inte Facebookgruppen 1<3143)

Temat för dagen var hur vi stärker ungdomar i Vårby gård att vara sig själva, att växa som individer och kunna stå emot grupptryck. Gruppdiskussioner och en paneldiskussion var själva innehållet men innan dess hade Syster sol och Aiman /Diezel bjudit på riktigt bra underhållning.

Bild från Maariiaa.

Syster sol drog bland annat sina låter Kärleksrevolt och Gillar din vibe som ungdomarna på fritidsgården gungade loss till. Det ska sägas att alla ungdomar i Vårby gård inte var där men desto roligare för oss som var där!

Själv hade jag förmånen att vara moderator i den paneldiskussion som följde på gruppdiskussionerna. I panelen deltog Magnus och Lena från Vårbyskolan, Per som chef på poliskontoret, Thomas och Bengt och Veikko från fastighetsbolagen, Mohamed från fritidsgården och Güzel från brottsförebyggande rådet. De fick svara på de frågor som grupperna identifierade.

Samtalet handlade om en tryggare utemiljö, belysning och samverkan mellan fastighetsägare. Det handlade om varför ungdomar väljer våld istället för att lösa konflikter, om varför det kan vara så svårt att prata sig ur en konflikt. Det handlade också om hur föreningar kan komma närmare skolan (och vice versa!) och hur synlig som polisen kan vara. Med mera.

Allt detta är viktigt. Men viktigast tror jag är själva samtalet i sig, samverkan och att dela med sig av information. Det räcker inte, förvisso, men om vi verkligen vill förbättra tryggheten i Vårby gård och i Huddinge kommun, då krävs det att samverkan blir på riktigt, och att alla bidrar.

Vad kan du bidra med för ett tryggare Huddinge?

3 svar på ”Trygghetsdagen i Vårby gård manar till enighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.