Trygghetsturnén där Centerpartiet samtalar med lokal polis

Just nu genomför vi i Centerpartiet en rad möten med lokal polis ute i Stockholms län, vilket är otroligt givande och viktigt. Det ger oss ovärderlig kunskap om hur arbetet går till ute på fältet, eftersom vår utgångspunkt är just att slå vakt om och utveckla den lokala polisen. Centerpartiets nya idéprogram från 2013 slår till exempel fast att vi arbetar för en mer lokalt förankrad polis i hela landet.

Jag har de senaste veckorna mött polis från norr till söder i Stockholms län, och det finns flera saker som vi i Centerpartiet kommer ta fasta på i vårt fortsatta arbete – men detta återkommer jag till inom kort här på bloggen. För nu får det räcka med en bild på Mikael Jonsson och jag när vi träffades i Tumba för att prata om hur Fittjapolisen arbetar. Mikael har blivit ett känt ansikte i området och har med sitt öppna arbetssätt och sitt intresse för att utveckla relationerna med lokalsamhället och dess olika aktörer visat vägen för hur lokal polis bör arbeta. Hatten av för Micke och hans gäng, ni gör ett bra jobb där ute!

Trygghetsturnén träffar Fittjapolisens Mikael Jonsson

I mitt fortsatta arbete som kommunalråd kommer jag ha stor nytta av våra möten med länets lokala polis, deras vedermödor och deras erfarenheter. Jag vill bidra till att stärka den lokala polisen, ge dem mer resurser och bättre förutsättningar, och även politiskt vässa de mål som styr denna verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.