Tummen ner för Röda Korset

De nya uppgifterna om höga löner inom Röda Korsets verksamhet vittnar om att fallet med Bengt Westerberg inte är någon enskild företeelse. Tvärtom använder man uppenbarligen pengar, som människor gett efter uppmaningar som ditt stöd gör skillnad, till att avlöna sina chefer på en orimligt hög nivå.

Och detta efter att uppgifter förekommit om företrädares lyxliv och falska fakturor.

Jag tycker att Röda Korset gör mycket gott och vet att det finns många goda krafter, men när ska man se till att leva upp till den image som man själva vill ge av organisationen?

Det är i alla fall ingen slump att jag valde att ge mitt stöd till Haiti via en annan organisation.

3 svar på ”Tummen ner för Röda Korset

 1. Lila säger:

  instämmer. Röda korset gör bra insatser men när ledningen börjar ta medlemmarna för givna då är det dags att ”rösta med fötterna”. det finns andra att stödja tills de tvättat sin byk.

  Svara
 2. AW säger:

  Är Du medveten om att Rektorns Lön på inget sätt kommer från Röda Korset??
  Röda Korsets Högskola – precis som alla andra universitet och högskolor i Sverige – finansieras genom utbildningsanslag från staten via Utbildningsdepartementet.
  Det är verkligen beklagligt att sprida osanna rykten för att hoppa på en människa personligt!

  Svara
 3. Christian säger:

  Naturligtvis är det så, samtidigt som Rödakorshemmets styrelse rimligen skulle kunna omdisponera lönen till andra verksamheter inom Röda Korset, eller?

  Vi skattebetalare betalar lönen till denne rektor såväl som till andra rektorer, och det är upp till stiftelsen hur man hanterar ekonomin.

  Självklart ska skolan ha en professionell styrning, men man borde också fundera över hur väl lönenivåer mm rimmar med varumärket.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.