Vågar du bli ett Drivhus?

Varför startar människor företag?

Den frågan är fundamental om vi vill förstå hur samhället kan skapa resurser som räcker till för att ta hand om de äldre och ge de unga det stöd de behöver. Trots det är det som idag pratar om den. Maud Olofsson pratade dock ikväll om den vid besöket i Södertälje.

Maud Olofsson inviger Drivhuset i Södertälje och delar ut priset till Årets Unga Företag

Jag tror att människor startar företag dels för att de känner en trygghet i sin idé och därför vågar prova på, dels för att de vill använda sig själva som Drivhus där tankar växer och lösningar för ett bättre samhälle skapas. I detta kreativa drivhus kan man prova sig fram, leka sig fram och slå sig fram. Allt i den takt som man själv vill driva sitt företag.

Maud Olofsson samtalar med unga entreprenörer på Campus Telge

Maud Olofsson pratade om dessa saker idag när hon invigde Drivhuset i Södertälje. Företagstjejerna bakom affärsidén De Roza fick ta emot priset framför ett hundratal nyfikna personer som trängdes på Campus Telge.

De Rozas affärsidé är att marknadsföra ekologiska kläder från DEM Collective och sälja dem vidare samtidigt som de genererar pengar till Bröstcancerfonden. En idé som kan växa om den ges rätt förutsättningar, en planta som behöver ett drivhus – och vatten. I dagsläget är det dock bara Centerpartiet som i Alliansregeringen tydligt för fram de små företagens och entreprenörernas villkor (här en sammanställning på 172 insatser med C i regeringen).

Det är också på sin plats att nämna att dessa tjejer vågar och verkar i en miljö där Nystartskontoret hjälper till. Med deras hjälp och stöd kan det bli fler unga tjejer och killar som vågar göra sig själva till drivhus!

Läs även Hanna Wagenius, Helen Törnqvist och Annie Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.