Varför kan inte (C) och (FP) samarbeta?

FREDAG 7 JAN

Ja det är en fråga som infinner sig när man följer debatten om huruvida det är en bra idé eller inte att slå ihop Centerpartiet och Folkpartiet. Nu senast skriver Magnus Andersson, ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund och Adam Cwejman, ordförande för Liberala Ungdomsförbundet på Newsmill; ”som två riktigt gamla partier finns det behov för en radikal förändring som gör att vi på allvar kan kämpa om väljarna utifrån ett liberalt perspektiv som förenar idéer och relevanta samhällsproblem som människor möter i sin vardag.”

Men denna förändring borde väl också kunna ske inom respektive parti och på så sätt också ge väljarna två liberala partier att välja på istället för ett? Om inte Centerpartiet respektive Folkpartiet på egen hand förmår att förnya sig så kanske det inte hjälper att slå ihop dem heller?

Det finns säkert uppsidor med en sammanslagning, och på sin blogg tar Magnus utgångspunkten i frågan hur liberala idéer får störst genomslag. Men kan inte samarbetet mellan Centerpartiet och Folkpartiet (för att börja nånstans) kring dagens liberala idéer istället bli bättre?

Läs även Annie, SvD, Hanna.

1 svar på ”Varför kan inte (C) och (FP) samarbeta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.