Annie: "Den tredje sektorn måste få växa"

LÖRDAG 13 AUG

Annie Lööf skriver idag på GP om hindren i Sverige för många människor att kunna jobba och leva på en lön. Hon beskriver det som att vi har ”en olycklig kombination av både rigid arbetsrätt och höga ingångslöner” vilket drabbar ungdomar och invandrade. Och hon efterlyser ett starkt civilsamhälle som kan vara ena benet i kooperativ och sociala företag som bidrar till att dra fler ut på arbetsmarknaden:

Jag vill utreda hur vi kan främja framväxten av en tredje sektor av sociala företag och kooperativ. I denna typ av organisationer blandas element från både näringslivet, den offentliga sektorn och ideell verksamhet. Till skillnad från konventionella arbetsgivare är syftet med verksamheten dubbelt: att utveckla människan och göra affärer. I sådana offentligt- privata samarbetsprojekt där offentligt stöd och den privata försäljningen läggs i hop kan fler få meningsfull sysselsättning och anständig ersättning.

Jag läser också att Karl-Erik Olsson, tidigare EU-parlamentariker (C), backar upp Annie som ny partiledare för Centerpartiet.

Läs även i ÖP.

4 svar på ”Annie: "Den tredje sektorn måste få växa"

  1. Nicklas Eriksson säger:

    Jag backar upp centern som ett ickeriksdagsparti för min del.

    Det är bra: ju fler allmänborgerliga röster det går åt för att hålla centern och SD:s oäkta bror Kristdemokraterna kvar i riksdagen desto svagare blir Alliansen.

    Personligen röstar jag inte på något av partierna i Riksdagen, jag bara tycker sämre om er än oppositionen=)

    Svara
  2. Pingback: Magnus Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.