Annie Lööf utmanar Miljöpartiet om landsbygden

Just nu är landsbygden en het fråga i svensk politik, det passar som hand i handske för Centerpartiet som under alla år varit landsbygden främsta vapendragare i politiken. Nu när Stefan Löfvén och Socialdemokraterna inte vågar ta debatten med Annie Lööf så rycker Gustav Fridolin och Miljöpartiet ut och tar debatten istället. Det är alltid något.

Det var tydligt, tycker jag, att Annie Lööf och Centerpartiet står för en politik som är mer småföretagarvänlig och resultatinriktad än Miljöpartiet. Där Centerpartiet ser värdet av sänkta företagarskatter samtidigt som vi stegvis höjer miljöskatterna, vill istället Miljöpartiet kraftigt och mer ensidigt höja skatter som till exempel arbetsgivaravgifter, lastbilsskatt och bensin- och dieselskatter. Samtidigt ser vi i Centerpartiet att bönderna måste ha goda villkor för att verka, och även här vill tyvärr (MP) höja skatterna.

På slutet av debatten kan vi även konstatera att (C) till skillnad från (MP) vill lätta på standskyddsreglerna på landsbygden så att fler väljer att bygga hus där.

Här nedan klippet från SVT play:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.