Företagsbesök hos Forssells smide och LM Inredning

Häromdagen hade jag möjligheten att göra två företagsbesök tillsammans med Företagarna. För mig hör det till det roligaste med min roll som kommunalråd, att kunna vara ute och träffa de människor, både företagare och andra, som bidrar till ett välmående Huddinge.

Forssells smide var ett av företagen, de jobbar med byggnadssmide och gör balkar och stålkonstruktioner. Här några bilder från besöket där Dennis Forssell nu är tredje generations ledare på företaget. Han tog väl emot oss och berättade om företagets historia och verksamhet. Det var det första smidesföretaget i Sverige som CE-certifierades för några år sedan.

forssells_smide1

Eftersom Forssells smide finns i Storängens företagsområde i Huddinge finns det en utmaning som jag tycker att Huddinge kommun delar med företaget. Det finns sedan flera år planer på att bygga bostäder i området vilket skulle innebära att företagen som finns där behöver hitta nya platser att utvecklas vidare på. Det är ingen enkel matematik för Forssells förstod jag när jag kikade runt (nedan) bland alla tunga maskiner som företaget använder. Stora investeringar är det också, så det krävs ett långsiktigt fokus för att möjliggöra en nystart – det var i alla fall min slutsats. Jag önskar företaget all lycka med detta.

forssells_smide2

Nedan en bild och exempel på stålkonstruktion från företagets egen hemsida.

forssells_smide3

Jag besökte även LM Inredning AB som är en reklam- och inredningsbyrå med inriktning på mässor och utställningar. De hjälper till med företags mässdeltagande både här och utomlands.

Jag träffade Mats Lindqvist och fick en inblick i hur de jobbar. Bland annat diskuterade vi rekrytering och hur viktigt det är att match med rätt kompetens för de jobb som finns på företaget. Där var Mats tydlig med hur viktig inställningen är hos de ibland unga personer som anställs. För den som är ny på arbetsmarknaden är det viktigt att förstås att tider måste passas och att man hela tiden gör sitt bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.