(C) vill ta sig an Huddinges framtidsutmaning!

TISDAG 14 FEB

Igår tog Huddinge kommunfullmäktige beslut om projektplanen för Huddinge kommun, ett dokument som innehåller objekt för bebyggelse under de kommande åren. Bland annat pekar vi i den politiska majoriteten – Centerpartiet, Moderaterna, Folkpartier, Kristdemokraterna och Drevvikenpartiet – ut riktningen för bostadsbebyggelse på en tämligen ambitiös nivå med 680 nya bostäder per år.

För Centerpartiets räkning höll jag ett anförande där jag pekade på framtidsutmaningen i Huddinge:

”Framtidsutmaningen är inte bara att skydda våra naturreservat, utan också att se till så att vi använder dem så att vår hälsa blir bättre.

Framtidsutmaningen är att kunna välkomna alla våra nya Huddingebor samtidigt som vi kan erbjuda en kommunal service med god kvalitet.

Framtidsutmaningen för Huddinge kommun är kunna bygga både nya bostäder i trafiksmarta lägen och att värna om vår värdefulla natur.”

Efter mitt inlägg blev det ganska rikligt med debatt inte minst mot Miljöpartiet (MP) som säger nej till flera idéer för nya bostäder. Det är oansvarigt, menade jag, och tog bostäder i Kungens Kurva som ett exempel. Det är bra att vi nu beslutade om en projektplan där nya bostäder i Kungens Kurva finns med som en inriktning, det är något som Centerpartiet och övriga majoriteten vill undersöka vidare.

Jag påminde i debatten (MP) om deras motstånd till Kungens Kurva, och om Centerpartiets förslag till nya bostäder, t ex i form av Kungsskrapan som var ett förslag i valrörelsen 2010. Det är en av de idéer som jag har skrivit om här på bloggen förut när det gäller Kungens Kurva.

Nedan är den gamla annons som (C) marknadsförde i valrörelsen. Nya bostäder i Kungens Kurva behöver inte alls se ut på detta sätt, men det gäller att tänka nytt och se möjligheterna i denna fina stadsdel i Huddinge.

Läs mer om Kungsskrapan på Centerpartiets hemsida.

Blogg: Karl Henriksson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.