Ett superår för svensk tennis väntar?

Först fick Sverige en juniorvärldsmästare.

Sen nu idag på årets första dag slår vår främste seniorspelare Robin Söderling självaste världsettan Roger Federer. För första gången.

Är detta början på ett ovanligt trevligt tennisår för svensk del? Låt oss hoppas det! Daniel Berta är ett stort löfte som inte nödvändigtvis kommer att infrias som stor tennisspelare på seniortouren, men det kunde ju knappast se bättre ut med en nybliven Berta som korad till ”Junior World Champion”. Daniel Berta blir den tredje svensken efter Stefan Edberg (1983), Nicklas Kulti (1989) och Thomas Enqvist (1991) som utses till juniorvärldsmästare.

Att Robin Söderling skulle slå Roger Federer (6-7, 7-6, 6-2) i uppvisningsturneringen i Förenade Arabemiraten var inte helt oväntat. Dels har Robin kommit närmare och närmare under förra året, dels har nog Federer sett sina bästa dagar. Att DN nyligen korade Roger Federer till världens bäste idrottare under 00-talet är dock helt i sin ordning; han har varit och är en gigant inom tennisen och bidrar med sin positiva attityd och ödmjuka framtoning till att göra tennisen attraktiv. Tycker jag, vad tycker du?

1 svar på ”Ett superår för svensk tennis väntar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.