Huddinge får rätt om Bandidosvillan i hyresnämnden

MÅNDAG 4 FEB

Idag har hyresnämnden i Stockholm meddelat att de godkänner Huddinge kommuns uppsägning, läs pressmedelandet här eller Huddinge kommuns hemsida här.

Det är förstås otroligt glädjande för alla oss som har engagerat oss det senaste året i arbetet för att få bort etableringen av Bandidos på Häradsvägen i Snättringe, Huddinge. Det är nu nästan exakt ett år sedan som alla vi politiska partier i Huddinge kommun markerade tydligt att kriminella gäng inte är välkomna. Det gäller fortfarande.

Huddinge är en trygg kommun och ska så förbli. Vi är inte befriade från trygghetsutmaningar vilket etableringen av Bandidos visar, men om alla goda krafter i samhället samarbetar så blir motståndet mer effektivt.

Bakgrunden till beslutet är att Huddinge kommun köpte fastigheten förra våren varefter den dåvarande hyresgästen övertogs. Denna sades därför upp till den 31 augusti men motsatte sig detta. Det var då som hyresnämnden tog vid och sedan dess har vi väntat på dagens beslut.

Vi menar att villan dels har använts på ett felaktigt sätt, dels att vi istället vill använda fastigheten för boende för studenter eller gästforskare. Hyresnämnden har med dagens beslut visat att de godtar vår planering för att använda villan på detta sätt.

Du kan läsa alla inlägg om den så kallade Bandidosvillan här.

Läs DN, SVT, Hem & hyra.

1 svar på ”Huddinge får rätt om Bandidosvillan i hyresnämnden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.