Huddingecentern deltog på (C)-stämman i Stockholm

LÖRDAG 2 APRIL
Idag genomförde Centerpartiet i Stockholms län sin årliga distriktsstämma och valde en ny ledning med Per Lodenius som ny ordförande. Jag vill önska honom lycka till och tror att den nya styrelsen har alla möjligheter att förnya Centerpartiets organisation och politik i regionen.

Centerpartiet i Huddinge var representerade på distrikts-/länsstämman med fem personer: Bengt Nylander, Gabriella Fredriksson, Margareta Hedström, Per Olding och jag själv. För min egen del blev det en mycket speciell stämma eftersom det var min sista som ansvarig ombudsman och jag är glad för den avtackning av mig som Kerstin Lundgren höll i.

Kerstin Lundgren avgick i och med stämman efter att ha varit ordförande i tio år. Jag har under mina fyra år som ombudsman haft glädjen att jobba nära med Kerstin och är mycket tacksam för det arbete som hon har lagt ner för Centerpartiet i Stockholmsregionen. Lycka till med kommande utmaningar Kerstin!

Huddingecentern var alltså på plats och argumenterade bland annat för att stämman skulle bifalla en motion för att ge barn som tar centralstimulerande mediciner rätt till specialkost i skolan. Bakgrunden till motionen, som skrevs av fullmäktigeledamoten Gunilla Pettersson, är att barn med neuropsykiatriska funktionshinder kan behöva ta mediciner som påverkar deras aptit och därmed möjlighet att tillgodogöra sig undervisningen. Stämman beslutade dock med knapp majoritet att anse motionen besvarad, istället för bifall.

Gabriella Fredriksson, ledamot i förskolenämnden, argumenterade för sin motion om att Centerpartiets ska ta fram ett barnrättspolitiskt program, vilket stämman också biföll.

Båda motionerna kommer behandlas vid Centerpartiets partistämma i Åre 22-25 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.