"Sluta stå i vägen för regional förnyelse, Moderaterna!"

LÖRDAG 2 APRIL

Det är dags för (M) att skärpa sig i regionfrågan! Det är budskapet i dagens uttalande från distriktsstämman för Centerpartiet i Stockholms län:

”Det är nu hög tid för Moderaterna i Stockholmsregionen att sluta blockera förnyelse och utveckling av den regionala demokratin. Vi hade hoppats att Nya Moderaterna skulle visa större ansvar för att utveckla demokratin även i Mälardalen. Tyvärr är det inte fallet i Stockholmsregionen. Medan partier och organisationer i andra delar av landet diskuterar samverkan för att förnya och bygga bärkraftiga regioner står utvecklingen i Stockholms län stilla. Orsaken är Moderaternas uppenbara ovilja till all förändring som innebär starkare demokratiska regioner.

Det som varit möjligt i brett samförstånd i Skåne, och idag även i Västra Götaland, är för Moderaterna i Stockholmsregionen en icke-fråga. För Centerpartiet i Stockholms län är det angeläget att regionens förnyelse inte formas av staten, utan av regionen. Den utredning som pågår om statens framtida struktur måste ges ett tydligt besked från Stockholms län – att vi vill ha regional förnyelse, forma en region och ta över ansvaret från staten!

Centerpartiet i Stockholms län vill lägga ner det gamla landstinget och istället forma en ny direktvald region. Vi är positiva till en större region än idag och det kräver klara besked till övriga län. Vi uppmanar Moderaterna att sluta stå i vägen för alla som vill forma ett nytt regionaliserat Sverige, att bygga underifrån och att ge medborgare en närmare väg till politiska beslut.”

För ytterligare information

Per Lodenius, distriktsordförande (C) Stockholms län, riksdagsledamot, 070-322 92 89

Kerstin Lundgren, riksdagsledamot (C), 070-591 81 02

www.centerpartiet.se/stockholmslan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.