Huddinges elever på UF-mässan

Det börjar bli en fin tradition för mig att delta i Ungt Företagandes mässa i Älvsjö, där Huddinges duktiga gymnasielever prövar sina vingar och övertygar besökarna om sina företagsidéer. Som vanligt var det i år en stor mängd företagsidéer från olika skolor som visas upp i dagarna på Stockholmsmässan.

Entreprenörskap är något som passar många, måhända inte alla, oavsett vilken bakgrund man har. Här är några av de UF-företag som jag besökte idag tillsammans med kollegor från Huddinge kommun.

Happy Greens

Ett spännande företag med ett gäng glada killar från Sjödalsgymnasiet.

happygreens

Affärsidén går ut på att minska matsvinnet genom en innovativ produkt för att bevara t ex lime/citron, tomat mm längre än annars. Detta genom den gröna koppen i silikon som slutar tätt runt frukten. Smart tänkt och ett gott syfte! Under besöket fick vi veta att Happy Greens blivit nominerade som ett av sex Årets företag.

happygreens2

Easy Liner

Detta var två engagerade tjejer från Huddingegymnasiet som har kommit på, och tagit fram, en produkt för att enklare göra sin sminkning t ex eyeliner. Sminkmallarna tillverkas i plast i Vallentuna och min magkänsla – taget i beaktande att jag inte hör till målgruppen riktigt – är att detta kan vara ett riktigt vinnande koncept på marknaden.

easyliner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.